1 Aralık 2013 Pazar

Kim Woo Bin Kameralar Önünde Sıradışı Bir Kötü Çocuk

Oyuncu Kim Woo Bin'in popülerliği son birkaç yılda gitgide arttı ve 2013 onun patlama yaptığı yıl oldu. Woo Bin şimdiye kadar dizilerde, filmlerde oynadı ve pek çok oyunculuk ödülü kazandı. Peki bu günlere nasıl geldi?

Asıl adı Kim Hyun Joong olan Kim Woo Bin 2009'da 20 yaşındayken mankenliğe başladı.  İlerleyen zamanlarda çok kez podyumlarda boy gösterdi ve çıkış yaptığı zamandan beri her sene Seul Moda Haftasında mankenlik yaptı.

Bir yıl modellikten sonra ilk reklamında oynadı, reklam Samsung reklamıydı. Oyunculuk böylece Woo Bin'in 
ilgisini çekti. Oynadığı ilk rol White Christmas dizisindeki Kang Mireu oldu, diğer adıyla Mad Mireu. Dizinin 
reytingleri mini bir drama için düşük olsa da White Christmas kısmen başarılı bir diziydi.

Woo Bin'in White Christmas'taki oyunculuğu ona Vampire Idol dizisindeki sıradışı vampir karakterini oynama fırsatı kazandı. Vampire Idol'da eski dizisinden iki arkadaşıyla beraber oynadı.  Normalde 120 bölüm olarak planlanan dizi, aldığı düşük reytingler sebebiyle  sadece 79 bölüm sürdü.

Woo Bin'in bir sonraki dizisi, ünlü yapım A Gentleman's Dignity oldu, ki bu yapım sayesinde Woo Bin popüler olmaya başladı. Dizide sadece izleyicileri etkilemekle kalmadı, senaristler de ondan etkilendi.  
A Gentleman's Dignity'nin ve Heirs'in senaristi olan Kim Eun Sook,  Kim Woo Bin'in The Heirs dizisinde de rol almasını sağladı.

A Gentleman's Dignity ve Heirs dizileri arasında Kim Woo Bin daha fazla reklamla, ürün tanıtımıyla To The Beautiful You dizisindeki küçük bir rolle ve School 2013 dizisiyle meşgul oldu. School 2013 dizisi sayesinde, Woo Bin'le mankenlikten oyunculuğa geçiş yapmış olan Lee Jong Suk arasında büyük bir arkadaşlık doğdu. Kim Woo Bin'in uzun zamandır devam ettirdiği bir ilişkisi olmasına rağmen; oyuncunun Jong Suk'la olan yakın dostluğu, hayranların farklı yönde yazılar yazmasına sebep oldu. 

Kim Woo Bin şu an kötü çocuk Choi Young Do'yu canlandırdığı son dizisi Heirs'te de kalpleri kazanmaya devam ediyor. Karizmatik oyunculuğuyla, oynadığı sahnelerin çoğunda dikkatleri kendisi üzerinde toplamayı başarıyor. 

Kim Woo Bin'in oynadığı karakterlerin genelde kötü çocuk tarzında olması dikkat çeken bir durum. Oynadığı rolleri iyi oynadığına şüphe yok, fakat az sayıda oyuncu hem aşağılık bir karakteri hem de sempatik bir karakteri bir arada yürütebilir. Bu durumda Kim Woo Bin tek tip bir karaktere mi sıkışıp kalıyor?

Kim Woo Bin'in karizmatik kötü çocuğu oynayışına bayılsam da farklı türde bir karakteri nasıl oynayacağını merak ediyorum. Umarım, oyuncunun artan popülerliği üstüne yapışmış klişe karakterden kurtulmasına ve farklı rollerde yer almasına engel olmaz.

Kim Woo Bin, ilk filmi 'Friend 2'da her ne kadar biraz daha karanlık bir karakter olsa da yine bir  kötü çocuk rolünde. Friend 2, 2001 yapımı çok ses getiren Friend yapımının devam filmi olarak çıktı. Henüz ilk filmin yakaladığı izlenme miktarına erişememiş olsa da Friend 2 geçtiğimiz bir kaç haftadır gişelerde ağır basan film konumunu sürdürüyor.

Kim Woo Bin daha bir kaç dizide oynamış olmasına rağmen, sahip olduğu potansiyel dikkat çekti. Woo Bin bu senenin başlarında, 8. Asya Model Festivali ödüllerinde Yeni Yıldız ödülünü ve 2. APAN Yıldız Ödüllerinde En İyi Çaylak Aktör ödülünü kazanarak ilk ödüllerini almış oldu. 

Kim Woo Bin'in Heirs çekimlerini bitirdikten sonra ne yapacağı henüz belli değil. Ama Friend 2'nun yapımcı şirketinin Kim Woo Bin'i bir soygun filminde başrolü oynaması için istediği söyleniyor.

Sıradaki dizisiyle ilgili piyasada henüz bir haber yok ama ben samimi olarak yine bir lise dizisi olmamasını diliyorum. Kim Woo Bin'in farklı bir role bürünüp kendisini değiştirdiğini görmeyi çok isterim. Belki artan popülerliği bunun olmasına izin verir. Ne kadar çabuk olursa o kadar iyi.

Kim Woo Bin, kendi yaşında az oyuncunun sahip olduğu bir cazibeye sahip. Alışılmış bir çekiciliği olmasa da bir şekilde kalpleri kazanmayı başarıyor. Ayrıca sorun çıkaran karakterleri oynadığında bile ilginç bir şekilde karizmatik olmaya devam ediyor. Woo Bin'i ikinci adam değil de başrol olduğu bir dizide görmeyi çok isterim. Umarım bu en kısa sürede gerçekleşir.

Peki Siz Kim Woo Bin'le nasıl karşılaştınız? En beğendiğiniz rolü hangisi?

**Sitemizden yazı çıkarmayınız ve alıntı yapmayınız 

Kaynak: seoulbeats
Çeviri: Lotus

3 yorum:

  1. Bütün günümü bu blogta geçireceğim utanmasam, emeği geçenlere teşekkürler. Ben zat-ı şahanelerini White Christmas sayesinde tanıdım. Sonra araştırayım derken dizilerini ve defilelerini izledim, ve tabiki kaçınılmaz son :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ^^ Ben Woo Bin'i ilk A Gentleman's Dignity'de görmüştüm :D

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil